В Ямболска област са карантинирани две паралелки от началния курс -

...
В Ямболска област са карантинирани две паралелки от началния курс -
Коментари Харесай

Два класа ученици в Ямболско са под карантина заради COVID-19

В Ямболска област са карантинирани две паралелки от началния курс - третокласници от Ямбол и подготвителна група от Елхово. Две деца са дали позитивни проби от бързите проби през вчерашния ден, като резултатите са доказани през днешния ден с PCR тест, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Радостина Калчева , представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й, към този момент се резервира наклонността за спад на 14-дневната заболеваемост в региона - към днешна дата е 349 на 100 000 души население. През последната седмица са умряли 16 души в резултат на инфекцията, като всички са били неимунизирани, на междинна възраст 70 години. Активните случаи са 622, от тях 82-ма са признати в лечебни заведения.

Диагностицираните през последното денонощие са 46.

Проби ще бъдат изпратени на следващия ден в Националния център по заразни и паразитни заболявания за секвениране на новия вид Омикрон . Подборът за проучването на разновидността на ковид е изработен измежду пациенти в регионалната МБАЛ " Св. Пантелеймон ". " Основно това са болни ваксинирани, наново или дълготрайно боледуващи от COVID-19 ", добави доктор Калчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР